Κυριακή 11 Απριλίου 2010

Δρεπανοφόρο Νεοφιλελεύθερο Τέρας




ΔΝΤ

Όνομα και πράμα.

Ένα τέρας πλανιέται πάνω απο τον κόσμο και είναι αυτός ο περίεργος οργανισμός - θεματοφύλακας των 'ελεύθερων οικονομιών'. Είναι αποτέλεσμα διεθνούς 'συνεννόησης' με αρωγή απο τις ΗΠΑ, ένα είδος σκληρής μονεταριστικής τράπεζας που δύναται να δανείζει κράτη με προβλήματα στις διεθνείς αγορές λόγω εσωτερικών θεσμικών δυσκολιών. Ανάμεσα στους συνιδρυτές αυτού του Τέρατος είναι ασφαλώς και η Ελλάδα η οποία προσφέρει κάθε χρόνο ένα ποσό ως μέλος.

Τι έχει κάνε μέχρι τώρα το ΔΝΤ στην Ευρώπη; Έχει δανείσει την Ουγγαρία, τη Λετονία, την Ισλανδία. Ασφαλώς,ζήτησε διαρθρωτικές αλλαγές απο τα κράτη αυτά,απο την απελευθέρωση των 'κλειστών' κρατικιστικών αγορών της ενέργειας μέχρι την ιδιωτικοποίηση νοσοκομείων και κρατικών υπηρεσιών. Και βέβαια περικοπές στις κρατικές δαπάνες που συνεπάγεται σε απολύσεις και περικοπές μισθών και συντάξεων.

Εμείς τα παραπάνω τα έχουμε πράξει ήδη. Έρχονται και οι απολύσεις στους ΟΤΑ για να εφαρμοστεί πλήρως το άνωθεν 'σύστημα'. Η ιδέα να μην ακολουθήσεις πλήρως τις προσταγές του Τέρατος μέχρι τελείας δεν έχουν τύχη. Το Τέρας δανείζει το ποσό που χρειάζεται κάθε κράτος σε δόσεις. Αν δεν τα καταφέρεις σταματάει την κάνουλα. Όπερ και σημαίνει οτι αν δανειζόσουν πριν έξτρα ποσά απο τις διεθνείς αγορές υπό την ομπρέλα του, στο άκουσμα οτι δεν προχωρούν οι εκταμιεύσεις των δόσεων, το μόνο που μένει είναι να κηρύξεις πτώχευση.

Τα σημάδια δείχνουν οτι δεν τη γλιτώνουμε. Έρχονται τα χειρότερα με το Τέρας να κρατάει το δρεπάνι των επιπλέον περικοπών. Γι' αυτούς, ο κάθε άνθρωπος είναι αριθμός, η οικονομία σακούλια αριθμών και τα κράτη εταιρίες σε μια αγορά απάνθρωπη. Είναι η επιτομή της Νέας Τάξης Πραγμάτων,του Πολιτικά Ορθού και του εξανθρωπισμού της ζωής.


Δεν πρέπει κάποιοι να ξεχνάνε όμως οτι είμαστε περισσότεροι απο αυτούς. Οτι είμαστε απέναντί τους. Ο λαός βράζει. Αρκεί η επιπλέον θερμότητα για να ξεχειλίσει και τότε θα κάψει πολλούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:


'Ερχόμαστε απο μια σκοτεινή άβυσσο. Καταλήγουμε σε μια σκοτεινή άβυσσο. Το μεταξύ φωτεινό διάστημα το λέμε Ζωή. Ευτύς ως γεννηθούμε, αρχίζει κι η επιστροφή. Ταυτόχρονα το ξεκίνημα κι ο γυρισμός. Κάθε στιγμή πεθαίνουμε. Γι αυτό πολλοί διαλάλησαν: Σκοπός της ζωής είναι ο θάνατος. Μα κι ευτύς ως γεννηθούμε, αρχίζει κι η προσπάθεια να δημιουργήσουμε, να συνθέσουμε, να κάμουμε την ύλη ζωή. Κάθε στιγμή γεννιούμαστε. Γι΄ αυτό πολλοί διαλάλησαν: Σκοπός της εφήμερης ζωής είναι η αθανασία.'