Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Παρατρόικα



Αν κάποιος θεωρεί τυχαία την διαφιλονικούμενη συνέντευξη τύπου της Τριανδρίας (μπρρρρρρ) της Τρόικας γελιέται πλάνην οικτρά. Αν θεωρεί ο οιοσδήποτε πως οτιδήποτε λέγεται απο τα στόματα των Φρουρών του Παγκόσμιου Κεφαλαίου ή ακόμα και απο την ίδια την κυβέρνηση δεν είναι μελετημένο, είναι τουλάχιστον ΧΑΖΟΣ.

Το σχέδιο συνεχίζεται. 

Αρχίσαμε με τις πρώτες δηλώσεις Παπανδρέου για 'μείωση της κυριαρχίας'.

Προχωρήσαμε στον λεγόμενο 'εξορθολογισμό' της αγοράς (ποιας αγοράς;;;;) με άνοιγμα επαγγελμάτων που προωθεί την μαζικοποίηση των επιμέρους τομέων στη λογική των σούπερ μάρκετ με άμεσο αποτέλεσμα την αποσάρθρωση της μικρής και πολύ μικρής επιχείρησης.Είναι η συνέχεια της άτυπης στάσης πληρωμών του κράτους προς αυτές που οδηγεί τα μικρά ψάρια στον αφανισμό.

Φτάσαμε στην Υγεία και την Παιδεία, τον ακρογωνιαίο λίθο του κοινωνικού κράτους με συγχωνεύσεις, μάνατζερ, ελλειπή χρηματοδότηση (που πολλές φορές φτάνει στα όρια της εξαθλίωσης με σχολεία χωρίς θέρμανση) και υποβάθμιση της λειτουργίας των. Την ίδια στιγμή διευκολύνεται η επιχειρηματικότητα στους χώρους αυτούς με κάθετη απαλοιφή των επενδυτικών όρων ασφαλείας που διέπει μια κοινωνικού χαρακτήρα επιχείρηση (π.χ. στην Υγεία πλέον δε χρειάζεται η συμμετοχή γιατρών στη χρηματοδότηση και το ΔΣ νέων ιδιωτικών κλινικών).

Και τώρα, τσουπ, βγήκε στη φόρα η ιδέα για το πωλητήριο της δημόσιας περιουσίας. Η ιδέα βέβαια είναι παλιότερη αλλά πάντα πρέπει να υπάρχει και ένας λαγός- βλέπε Πάγκαλο που εδώ και καιρό αμβλύνει τις εντυπώσεις για να δοκιμαστεί η κοινή γνώμη. Με την έκρηξη της κυβέρνησης έναντι της Τρόικας μετά απο τις δηλώσεις της, ξεκίνησαν τα παπαγαλάκια να ομιλούν περί 'αξιοποίησης' και όχι πώλησης. Τι αξιοποίηση, τι πώληση ένα και το αυτό... Εξυφαίνεται ο μανδύας της αξιοποίησης για να καλυφθεί το ξεπούλημα της λαϊκής περιουσίας. Είναι το κουστούμι της Αργεντινής για όσους έχουν μνήμη χρυσόψαρου.

Αναμένετε και θα δείτε. Όλα έχουν γίνει έτσι ακριβώς όπως τα περιέγραψαν οι λαγοί. 

Το παρακράτος της νέας εποχής λέγεται Παρατρόικα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:


'Ερχόμαστε απο μια σκοτεινή άβυσσο. Καταλήγουμε σε μια σκοτεινή άβυσσο. Το μεταξύ φωτεινό διάστημα το λέμε Ζωή. Ευτύς ως γεννηθούμε, αρχίζει κι η επιστροφή. Ταυτόχρονα το ξεκίνημα κι ο γυρισμός. Κάθε στιγμή πεθαίνουμε. Γι αυτό πολλοί διαλάλησαν: Σκοπός της ζωής είναι ο θάνατος. Μα κι ευτύς ως γεννηθούμε, αρχίζει κι η προσπάθεια να δημιουργήσουμε, να συνθέσουμε, να κάμουμε την ύλη ζωή. Κάθε στιγμή γεννιούμαστε. Γι΄ αυτό πολλοί διαλάλησαν: Σκοπός της εφήμερης ζωής είναι η αθανασία.'