Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Μπατσοκρατία



Πως είναι δυνατόν, ακόμα και αν είσαι ο φιλήσυχος, ο σιωπηλός, ο απολίτικος κάτοικος αυτού του τόπου, να μην εκνευριστείς, να μη ντροπιαστείς για τα όσα συμβαίνουν τόσο καιρό και για τα όσα έγιναν εχθές στο κέντρο της Αθήνας. Ο τελευταίος των τελευταίων να είσαι, ο λαουτζίκος ο άνεργος, ο μετανάστης, ο απόφοιτος δημοτικού καταλαβαίνεις πια οτι ζεις σε ένα σύστημα κομματοκρατίας και στυγνής μπατσοκρατίας. Τη στιγμή που όλοι οι ταγοί του συστήματος του αντιπροσωπευτισμού παπαρολογούν στη Βουλή για να περισώσουν το παχύσαρκο πολιτικό τους Είναι, ο κόσμος στέκεται πίσω απο το γυαλί, πίσω απο το οδόφραγμα, πίσω απο την πραγματικότητα και κουνάει το κεφάλι του: που ζω ρε πούστη μου;


Η αλήθεια είναι οτι χρόνια ζεις στην ψευδαίσθηση ελληνάκο. Χρόνια θαρρείς πως το καινούργιο αυτοκίνητο, το χιλιάρικο, οι διακοπές στη Μύκονο είναι ο λόγος να συντηρήσεις το σύστημα.Το σύστημα σε έφερε εδώ όμως. Χρειάστηκε να κόψεις τη βενζίνη, να πάρεις πεντακόσια και να πας διακοπές στο μισητό χωρίο σου για να μπεις στο κόλπο της ανατροπής, για να μυρίσεις το σάπιο.


Ζείς σε ένα χώρο ακάθαρτο, μολυσματικό απο τόσα χρόνια σπατάλης του ανθρώπινου κεφαλαίου αυτής της χώρας. Σε ένα κράτος μπουρδέλο, σε έναν τόπο τόσο όμορφο που τόσο όμορφα καίγεται απο τις φλόγες της αναξιοπρέπειας. Πλέον, ο μπάτσος που κρύβεται μέσα σου έχει δώσει τη θέση του στον κουκουλοφόρο της επόμενης μάχης του δρόμου. Του άλλου κουκουλοφόρου, του απλού, του αγωνιστή, όχι του αντιεξουσιαστή, όχι του ασφαλίτη, του ελεύθερου απο τα δεσμά της μιντιοκρατίας και του συστημισμού.


Ποτέ άλλοτε τα Μέσα Καταστολής της Λογικής δεν μπόρεσαν να καλύψουν τη βρώμα της Μπατσοκρατίας. Έφτασε τόσο έντονα στα μάτια σου που το άλλοτε πρωτοφανές είναι προφανές. Η πλατεία δεν είναι ανάγκη πια, είναι η λύση.

Είμαστε όλοι Κουκουλοφόροι.

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Για τον Μπέο ήμεθα



Αλάνια της ΕΛΑΣ κατάφεραν να συλλάβουν -επιτέλους- τον κ. Μπέο, τον υιό Ψωμιάδη και πρόεδρα της Καβάλας (που θα γίνει Καβαλακλής), την προεδράρα της Ηλιούπολης, έναν γραφικό προπονητή, παίκτες, μπουκμέικερς (jesus, ποτέ!) και άφησαν απ'όξω τον πρωθυπουργό, τον Σαμαρά και όλο το συνάφι της μεταπολίτευσης. 

Μα γιατί; Το ποδόσφαιρο βρωμάει και ζέχνει χρόνια, η πολιτική ζωή της Ελλάδας μπιχλάει εδώ και δύο αιώνες: απο την αρχή της όταν ο Μακρυγιάννης ζήτησε σύνταγμα και έλαβε μαζί με εμάς φαυλοκρατία. Οι αλήτες πολιτικοί είναι στη Βουλή και χειροκροτούν σαν τεμπελχανάδες την κάθε χαζομάρα που ως άλλοι Δηλιγιάννηδες και Τρικούπηδες απαγγέλλουν οι δύο κολοσσοί της ελληνικής πολιτικής σκηνής -φεύ!- τη στιγμή που ο κόσμος κρέμεται απο τα χείλια των δημοσιογράφων για τα σώβρακα και τις φανέλες 22 καλοπληρωμένων κωλόπαιδων που βαράνε ένα τόπι χωρίς χάρη. Να βλέπαμε τον Μέσι να κάνω σκόντο αλλά να βλέπω τον Ανύπαρχτιτς και τον Παλτέζ να κλωτσάνε αέρα για να βγεί το στοίχημα πάει πολύ...

Τώρα που μπλέξαμε με το τόπι, όλοι κοιτάμε τη σέντρα τη στιγμή που στην εξέδρα ακονίζουν τα μαχαίρια της θυσίας των Ελλήνων στο βωμό των πιστωτών. Ψες κιόλας η Τρόικα έριξε Χ στον Μπένι για το πρόγραμμα του μεσοπρόθεσμου: μας χαϊδεύει, λένε, αντί να μας τα πάρει όλα μονομιάς. Και τσουπ, έσκασε το Μπεογκέιτ. Όπως έσκασε το dvd της Τζούλιας Κακοκαυλάτου όταν υπογράφαμε το Μνημόνιο.

Εν μέσω θέρους μας θερίζουν και εμείς ακούμε στωικά το άσμα του Τζιμάκου. Στραβάδια, έχω απολυθεί εδώ και ένα χρόνο και δουλειά δε βρίσκω... Γαμώ τη μπάλα σας!

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Τζέφρυ ο Κωλοτούμπας



Έγινε κι αυτό... Κατάφερε για άλλη μια φορά ο ΓΑΠ να αποδείξει οτι ο έλληνας πολιτικός είναι πέρα απο εγωπαθής, αντιδημοκράτης και επικίνδυνος, μέγας ζογκλέρ. Τη μία αφήνει να εννοηθεί οτι θα προβεί σε συνεννόηση με την αξιωματική αντιπολίτευση χωρίς καρεκλοδεσίματα και στο τέλος κάνει πίσω γιατί μέλη της οικογενείας του και κάποια στελέχη του κόμματός του διαφωνούν.

Πόσο ζογκλερική διαδικασία είναι αυτή; Πως γίνεται να διαρρέεται οτι αποφάσισες να πας παρέα με κάποιον άλλον σχηματισμό και στο τέλος να κατηγορείς πως την όλη διαδικασία την εκμεταλλεύτηκε ο συνομιλητής σου; 

Πόσο κωλοτούμπας είσαι; Τι έγινε ΓΑΠ, σε μάλωσε η μαμά; Μέχρι και αυτό λέχθηκε στα ΜΜΕ, οτι μέλος της οικογένειας Παπανδρέου τον έκραξε... Τι άλλο θα ακούσουμε ρε πούστη μου;;;;;; Ψηφίσαμε τη Μαργαρίτα ή τον Νίκο; Ή μήπως ψηφίσαμε μόνο το Γιώργο και αποφασίζει και διατάζει; 

Κανείς δεν ήξερε τίποτα, μόνος του πήρε την απόφαση να προχωρήσει. Το κόμμα  χεσμένο, η ΚΟ χεσμένη. Λειτουργεί βασιλικά! Δηλαδή εμμέσως πλην σαφώς είναι ο βασιλιάς πρωθυπουργός. Όχι μόνο αυτός αλλά και όλοι οι προηγούμενοι. Το χείριστο είναι πως προκαλεί πρόβλημα με τη βασιλική θεώρηση που έχει γιατί βουλιάζοντας στις φιλοσοφικές παπαριές του (10 ώρες πάλευε να αποφασίσει τι θα γράψει) βουλιάζει και ο λαός στο αδιέξοδο που προκάλεσε η ανικανότητά του.

Σχεδόν κλαμένος, χωρίς δύναμη στη φωνή του, μας φώτισε ανακοινώνοντας ανασχηματισμό, με την ίδια πολιτική πάντα! Κουκουρούκου.

Κύριε ΓΑΠ, είσαι εκτός τόπου και χρόνου, μακράν ο χειρότερος και ανικανότερος πρωθυπουργός που ψήφισε ποτέ αυτή η χώρα...

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Ο Αρχιμπούρδας



Βάλτε ένα ουζάκι, μια λακέρδα και ένα μοσχοχτάποδο και απολαύστε:

- Λεφτά υπάρχουν

- Είμαστε αντιεξουσιαστές στην εξουσία

- Μερικές φορές θέλω κι εγώ ο ίδιος να κατέβω να διαδηλώσω

- Αι στο καλό με αυτούς που έχουμε απο πάνω

Όλα τούτα δεν το είπε κάποια λαϊκάτζα, τα είπε η Πρωθυπουργάρα μας ΓΑΠ.

Ναι, ο ίδιος που μας έβαλε στο Μνημόνιο 1 και ετοιμάζεται να μας βάλει και στο Μνημόνιο 2. Ο ίδιος που περιέκοψε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές, παροχές υγείας και παιδείας, ο ίδιος που δεν έχει αφήσει ακόμα αφορολόγητο τον αέρα (το νεράκι και το φαγάκι τα φορολογεί λες και είναι πλατίνα).

Ρε είσαι καλά; Σε σένα αναφέρομαι ΓΑΠ. ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ; ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣ με το περιβάλλον σου-όχι τον Παμπούκη ρε μάπα- τον ήλιο, τη γη τον κόσμο;

Έχεις ιδέα τις μπούρδες έχεις πει και τι εγκλήματα έχεις διαπράξει;

Δεν είσαι καλά, ζεις σε ένα όνειρο και αμπελοφιλοσοφείς ώωωωωρες ολόκληρες κάθε μέρα με τα ακούνητα πασοκοστρατιωτάκια για να μας πεις τόσες βλακείες.

ΣΥΝΕΛΘΕ ΚΑΙ ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ πριν να είναι αργά. Σύντομα θα βρεθείς στα δικαστήρια απολογούμενος για τα πεπραγμένα σου. Για τις λεκτικές βλακείες σου δε χρειάζεται να πω κάτι,  ήδη σε έχουν γραμμένο στα κατάστιχα της απέραντης ηλιθιότητας πολιτικού λόγου εις τον αιώνα τον άπαντα.

ΥΓ. Ξύπνα! ΣΗΚΩ ΦΥΓΕ ΤΩΡΑ!


Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Αυτή η άτιμη, μόνιμη κατάθλιψη




Μέχρι και στα άστρα προσέφυγα. Πάτησα στο ρουφιάνο ΄τα άστρα για την κρίση στην Ελλάδα'. Σταχυολογώντας, ακόμα και τα κωλοάστρα δείχνουν οτι το 2021 θα δούμε φως.

Και αναρωτιέμαι: Είμαι 31 χρονών και άνεργος. Θέλω να κάνω παιδιά και δεν έχω να τους δώσω τα εχέγγυα μιας καλής ζωής. Θα φτάσω τα 41 για να δω μια άσπρη μέρα γιατί οι ίδιοι που με έσπρωξαν στον γκρεμό μου ρίχνουν σκοινί για να με σώσουν. Τι πιο ουσιαστικό να γράψω; Ακόμα και οι λέξεις δεν έχουν ψυχή, εμπεριέχουν πια μια μόνιμη κατάθλιψη.

Δεν ξέρω... Δε με αφήνουν να μάθω. Με βλέπουν ως νούμερο ευημερίας ή φτώχειας. Ποτέ δε με είδαν ως πολίτη, ποτέ δε μου προσέφεραν αυτό που ίσως να αξίζω, έστω αυτό που στα χαρτιά κοστίζω.

Μόνιμη κατάθλιψη...

'Ερχόμαστε απο μια σκοτεινή άβυσσο. Καταλήγουμε σε μια σκοτεινή άβυσσο. Το μεταξύ φωτεινό διάστημα το λέμε Ζωή. Ευτύς ως γεννηθούμε, αρχίζει κι η επιστροφή. Ταυτόχρονα το ξεκίνημα κι ο γυρισμός. Κάθε στιγμή πεθαίνουμε. Γι αυτό πολλοί διαλάλησαν: Σκοπός της ζωής είναι ο θάνατος. Μα κι ευτύς ως γεννηθούμε, αρχίζει κι η προσπάθεια να δημιουργήσουμε, να συνθέσουμε, να κάμουμε την ύλη ζωή. Κάθε στιγμή γεννιούμαστε. Γι΄ αυτό πολλοί διαλάλησαν: Σκοπός της εφήμερης ζωής είναι η αθανασία.'