Σάββατο 8 Μαΐου 2010

Ναι, ανακαλύφθηκε η Αμερική!



Δημόσιο Έλλειμμα χωρών της ΟΝΕ

Ιρλανδία 14,3%
Ελλάς 13,6%
Βρετανία 11,5%
Ισπανία 11,2%
Πορτογαλία 9,4%
Γαλλία 7,5%
Γερμανία 3,3%

Δημόσιο Χρέος

Ιταλία 115,8%
Ελλάς 115,1%
Βέλγιο 96,7%
Γαλλία 77,6%
Πορτογαλία 76,8%
Γερμανία 73,2%
Βρετανία 68,1%

Δημόσιες Δαπάνες ως Ποσοστό επι του ΑΕΠ

Γαλλία 52,7%
Ιταλία 48,7%
Πορτογαλία 46,3%
Γερμανία 45,4%
Βρετανία 44,1%
Ελλάς 43,2%
Ισπανία 38,4%


Ωραία νουμεράκια ε;

Εξαιρώντας το δημόσιο χρέος που είναι αρκετά ψηλά τα άλλα νούμερα δεν δικαιολογούν τα τόσο ψηλά σπρεντ. Και εφόσον έχουμε ένα τόσο μεγάλο δημόσιο τομέα - η Βρετανία, έχει περισσότερους ποσοστιαία - οι δαπάνες για μισθούς και δημόσιες επενδύσεις είναι αρκετά χαμηλότερες απο χώρες με λιγότερους δημοσίους υπαλλήλους όπως η Γερμανία ή η Γαλλία. 

Το γέλιο ξεκινά λοιπόν με τις περικοπές του δημοσίου. Ενώ το κράτος ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ λόγω γεωγραφίας είναι αναγκασμένο να συντηρεί σχολεία με 10 καθηγητές για 10 μαθητές σε απομακρυσμένες περιοχές, αστυνομία,λιμενικό και στρατό που αποτελούν το 70% των δημοσίων υπαλλήλων,υψηλές δαπάνες για την άμυνα, υψηλές δαπάνες για την υγεία λόγω υπερτιμολογήσεων, οι δαπάνες του είναι μικρότερες. 

Οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι ΚΑΚΟΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ λοιπόν. Το λένε και τα νούμερα. 

Δεν είμαι δημόσιος υπάλληλος. Αλλά είναι ντροπή να είσαι ημιμαθής,να τρώς αριθμούς απο καλοθελητές δημοσιογραφίσκους του συστήματος και να θεωρείς οτι στο κακό που φτάσαμε φταίνε οι δημόσιοι υπάλληλοι. 

Ντροπή για εκείνους που θέλουν να μισθοδοτούν με 900 ευρώ το μήνα δασκάλους στην Τήλο, λιμενικούς στη Φολέγανδρο, πυροσβέστες στη Ροδόπη και συνοριοφύλακες στο Δελβινάκι.

Μας την έχουν στημένη κύριοι. Λόγω ΟΝΕ, λόγω ευρώ. Μας παπαγάλισαν χρόνια τώρα το συμφέρον απο την είσοδο στην ΟΝΕ. Οι συνεργασίες δεν είναι πάντα επιτυχημένες όμως. Βλέπε ΚΤΕ, βλέπε Κομεκον. Η αλήθεια είναι οτι δεν κερδίσαμε απο την ΕΕ παρά μόνο πολιτικά. Αν το κράτος και οι ηγεσίες ήταν χρηστές θα μπορούσαν να εξασφαλίσουν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης, ανάπτυξη και προσφιλέστερο μέλλον. 

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εν τέλει το δημιουργήσαμε εμείς. Σε έναν κόσμο αρπακτικών μαθαίνεις να ελίσσεσαι στο περιβάλλον σου χωρίς να περιμένεις οτι με το καμουφλάζ και μόνο μπορείς να γλιτώσεις. Έτσι, καμουφλάραμε τα δημοσιονομικά μας με δημιουργικές λογιστικές και δάνεια κάτω απο το τραπέζι για να εισέλθουμε στον σκληρό πυρήνα της ΕΕ για πολιτικούς και μόνο λόγους.



Με τις υγείες μας...
   

2 σχόλια:

ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ είπε...

Άριστο φίλε μου, κατατοπιστικότατο, αλλά δυστυχώς η προπαγάνδα καλά κρατεί.
Αποσπάσματά του θα αναδημοσιεύσω αύριο κάνοντας αναφορά στο blog σου.

Μύριος είπε...

Όλα τα στοιχεία αδελφέ υπάρχουν στη σελίδα της Eurostat http://epp.eurostat.ec.europa.eu/portal/page/portal/eurostat/home/

Ασφαλώς δεν ενδιαφέρθηκε κανείς να ρίξει μια ματιά στα νούμερα για να καταλάβει πόσο κακοπληρωμένοι είναι οι εκπαιδευτικοί, τα σώματα ασφαλείας, οι στρατιωτικοί και το νοσοκομειακό προσωπικό που αποτελούν την πλειοψηφία των δημοσίων υπαλλήλων. Κοιτάνε μόνο τους 'υψηλόμισθους' που εδώ που τα λέμε με το κόστος ζωής στην Ελλάδα μάλλον είναι οι μόνοι που πληρώνονται όπως πρέπει. Η αργομισθία είναι άλλο θέμα...

Σε ευχαριστώ για το σχόλιό σου.


'Ερχόμαστε απο μια σκοτεινή άβυσσο. Καταλήγουμε σε μια σκοτεινή άβυσσο. Το μεταξύ φωτεινό διάστημα το λέμε Ζωή. Ευτύς ως γεννηθούμε, αρχίζει κι η επιστροφή. Ταυτόχρονα το ξεκίνημα κι ο γυρισμός. Κάθε στιγμή πεθαίνουμε. Γι αυτό πολλοί διαλάλησαν: Σκοπός της ζωής είναι ο θάνατος. Μα κι ευτύς ως γεννηθούμε, αρχίζει κι η προσπάθεια να δημιουργήσουμε, να συνθέσουμε, να κάμουμε την ύλη ζωή. Κάθε στιγμή γεννιούμαστε. Γι΄ αυτό πολλοί διαλάλησαν: Σκοπός της εφήμερης ζωής είναι η αθανασία.'