Δευτέρα 24 Μαΐου 2010

Κοινοβουλευτική Κομματαρχία







Για όσους δεν το έχουν ακόμα καταλάβει..

Αυτό είναι το σύστημα που κυβερνά τη χώρα. Ένας συρφετός κομματαρχών πελατειακής αντιλήψεως με εξάρχους τα παιδιά του κομματικού σωλήνα του διπόλου. ΠαΣοΚ και ΝΔ τώρα, ΕΡΕ και ΕΚ προπολιτευτικά, Βενιζελικοί και Αντιβενιζελικοί, Τρικουπικοί και Δεληγιαννικοί. Από αρχής της στρεβλής δημοκρατίας στην Ελλάδα, η νοοτροπία που έχει εμφυσήσει το ελληνικό κράτος στους υπηκόους του (περί υπηκόων πρόκειται ασφαλώς) είναι η αιτία όλων των κακών που μας ακολουθούν και που πρόκειται να μας συντροφεύσουν στο μέλλον.

Κάθε φορά που αλλάζει η κυβέρνηση η ατάκα είναι μία: θα αλλάξουμε τα πάντα. Και τα αλλάζουν. Το κράτος γίνεται λάφυρο στα χέρια των 'μπουμπούκων' που διορίζουν νέες κομματικές στρατιές ως υπαλληλικό προσωπικό. 

Τα ίδια έλεγε και ο Τζέφρυ. Το πιο σοβαρό είναι οτι ενώ ήξερε την οικονομική κατάσταση έταζε λαγούς με πετραχήλια: απο το γνωστό 'λεφτά υπάρχουν' μέχρι το αξιοκρατικό της πράσινης διακυβέρνησης που διακήρυττε. Ο υποφαινόμενος το είχε γράψει και παλιότερα, οτι δεν υπάρχει αξιοκρατία και δεν θα υπάρξει ποτέ με το υπάρχον σύστημα, με τους ίδιους ανθρώπους και με τις ίδιες πλατφόρμες. Ξεκίνησε με τους διορισμούς γραμματέων απο τον Καστανίδη, συνέχισε με τους νέους υπαλλήλους στη Βουλή που υπερψήφισαν όλα τα κόμματα πλην του ΛΑΟΣ (έχει καταντήσει ο Καρατζαφέρης να αποτελεί τη μόνη λογική φωνή - πλην επικίνδυνη) και φτάνει μέχρι την υπόθεση Τζάκρη. Είναι ηλίου φαεινότερο οτι θα υπάρξουν νέες 'ατυχίες' για την κυβέρνηση ΠαΣοΚ. Είναι πασιφανές οτι δεν θα αλλάξει τίποτα αν συνεχίσουμε να συντηρούμε την ίδια κατάσταση πολιτικής λαμογιάς ψηφίζοντας τους ίδιους κομματικούς απογόνους.

Δεν εύχομαι τίποτα. Δυστυχώς απεύχομαι τα χειρότερα, την ισοπέδωση αυτής της κοινοβουλευτικής κομματαρχίας και την ανοικοδόμησή της απο τους ίδιους λύκους - βλέπε Ντόρα. Ήδη, τα φερέφωνα των στρατευμένων δημοσιογράφων προωθούν λύσεις οικουμενικές για να διασώσουν αρχικά και να συνδιαμορφώσουν αργότερα ένα νέο-παλιό σύστημα.




Πρέπει να καταλάβουμε το παιχνίδι τους. Πρέπει να ξυπνήσουμε πριν μας εγκαθιδρύσουν αυτό το νέο-παλιό σύστημα. Πριν μας κοιμίσουν για άλλα 40 χρόνια.


Πως θα γίνει αυτό;

Όταν ο υπήκοος γίνει πολίτης και αντιληφθεί την ουσία της δημοκρατίας, την άμεση και καθημερινή δημοκρατία στη γειτονιά, στην εργασία, στο χωριό, στην πόλη, στο νομό, τότε θα μιλάμε για πραγματική Δημοκρατία. Όταν αποκτήσουμε παιδεία, όταν αποκτήσουμε συνείδηση, κοινωνική και μετεξελικτικά πολιτική- μέρος της πολιτείας, κοινωνός της πολιτείας.

Μέχρι τότε καλή μας τύχη.       


Δεν υπάρχουν σχόλια:


'Ερχόμαστε απο μια σκοτεινή άβυσσο. Καταλήγουμε σε μια σκοτεινή άβυσσο. Το μεταξύ φωτεινό διάστημα το λέμε Ζωή. Ευτύς ως γεννηθούμε, αρχίζει κι η επιστροφή. Ταυτόχρονα το ξεκίνημα κι ο γυρισμός. Κάθε στιγμή πεθαίνουμε. Γι αυτό πολλοί διαλάλησαν: Σκοπός της ζωής είναι ο θάνατος. Μα κι ευτύς ως γεννηθούμε, αρχίζει κι η προσπάθεια να δημιουργήσουμε, να συνθέσουμε, να κάμουμε την ύλη ζωή. Κάθε στιγμή γεννιούμαστε. Γι΄ αυτό πολλοί διαλάλησαν: Σκοπός της εφήμερης ζωής είναι η αθανασία.'