Σάββατο 29 Μαΐου 2010

Συστημική Αναδιοργάνωση



Ξεκίνησε.

Η αναδιάταξη του συστήματος έχει πλέον λάβει σάρκα και οστά.

Η αρχή έγινε με τη Ντόρα. Η διαγραφή της απο τη ΝΔ ήταν το 'ώριμο φρούτο' που έπεσε δίπλα στο δίπολο. Η τύχη της θα φανεί στη συνέχεια αν και εφόσον προσπαθήσει να 'κεντράρει' στο πολιτικό σύστημα με ένα Φιλελεύθερο κόμμα ευρωπαϊκών -πλην παλαιοκρατικών- προδιαγραφών. Ότι προσπάθησε ανεπιτυχώς να κάνει ο Μάνος με τη Δράση θα το πετύχει (;) η Ντόρα, να τροφοδοτεί κεντροδεξιές και κεντροαριστερές κυβερνήσει μπας και σώσει το σύστημα που ο πατέρας της προσπαθεί με δηλώσεις να ανορθώσει. Δεν ξεχνιούνται οι δηλώσεις του περί οικουμενικής, η αφωνία για το πολιτικό του τέκνο Καρατζαφέρη και η σταθερότητα στις απόψεις του περί διπολισμού (προσοχή: διπολισμού, όχι δικομματισμού).

Η συνέχεια ήρθε με την ιστορία του Μαντέλη που σκοπό έχει ασφαλώς να διαρρήξει τις σχέσεις του Τζεφρικού ΠαΣοΚ με το σημιτικό μπας και περισώσει το κόμμα απο τον ΔυΝαμίΤη των εκλογών του Νοεμβρίου. Γιατί κατά πάσα πιθανότητα ο Γιωργάκης θα πάει σε εκλογές το Φθινόπωρο για να συγκεντρώσει ότι περισσότερο κοινοβουλευτικά μπορεί πριν φθαρεί πλήρως η συντεχνία του όπως συνέβει στην Ουγγαρία. Και φυσικά, με της ευχές του Μητσοτάκη, να πάει σε οικουμενική με ΝΔ για να ξεμπροστιάσει την Αριστερά που αδυνατεί να παρακολουθήσει με σοβαρότητα.

Το κρεσέντο των διαγραφών στη ΝΔ- Βουλγαράκης, Παυλίδης και Ρουσόπουλος- είναι η η ουρά της αναδιοργάνωσης. Πως είναι δυνατόν εν πάσει περιπτώσει να διαγράφεις πρώην υπουργό εν μέσω προανακριτικών που δεν είναι μέλος καν του κόμματος - Ρουσόπουλος; Είναι καθαρά κίνηση προστασίας του κόμματος απο την επερχόμενη καθίζηση της ΝΔ σε επίπεδα κάτω του 30%. Να φύγουν αυτοί που πλήγωσαν την παράταξη: ΚΛΙΣΕ. Ενώ οι άλλοι τα έκαναν όλα καλά, τόσο καλά που κεντροδεξιά κυβέρνηση έγινε υπεύθυνη διόγκωσης τους δημοσίου!

Έρχονται και άλλα.

Υπομονή, θα πέσει σοβάς άφθονος.

Δευτέρα 24 Μαΐου 2010

Κοινοβουλευτική Κομματαρχία







Για όσους δεν το έχουν ακόμα καταλάβει..

Αυτό είναι το σύστημα που κυβερνά τη χώρα. Ένας συρφετός κομματαρχών πελατειακής αντιλήψεως με εξάρχους τα παιδιά του κομματικού σωλήνα του διπόλου. ΠαΣοΚ και ΝΔ τώρα, ΕΡΕ και ΕΚ προπολιτευτικά, Βενιζελικοί και Αντιβενιζελικοί, Τρικουπικοί και Δεληγιαννικοί. Από αρχής της στρεβλής δημοκρατίας στην Ελλάδα, η νοοτροπία που έχει εμφυσήσει το ελληνικό κράτος στους υπηκόους του (περί υπηκόων πρόκειται ασφαλώς) είναι η αιτία όλων των κακών που μας ακολουθούν και που πρόκειται να μας συντροφεύσουν στο μέλλον.

Κάθε φορά που αλλάζει η κυβέρνηση η ατάκα είναι μία: θα αλλάξουμε τα πάντα. Και τα αλλάζουν. Το κράτος γίνεται λάφυρο στα χέρια των 'μπουμπούκων' που διορίζουν νέες κομματικές στρατιές ως υπαλληλικό προσωπικό. 

Τα ίδια έλεγε και ο Τζέφρυ. Το πιο σοβαρό είναι οτι ενώ ήξερε την οικονομική κατάσταση έταζε λαγούς με πετραχήλια: απο το γνωστό 'λεφτά υπάρχουν' μέχρι το αξιοκρατικό της πράσινης διακυβέρνησης που διακήρυττε. Ο υποφαινόμενος το είχε γράψει και παλιότερα, οτι δεν υπάρχει αξιοκρατία και δεν θα υπάρξει ποτέ με το υπάρχον σύστημα, με τους ίδιους ανθρώπους και με τις ίδιες πλατφόρμες. Ξεκίνησε με τους διορισμούς γραμματέων απο τον Καστανίδη, συνέχισε με τους νέους υπαλλήλους στη Βουλή που υπερψήφισαν όλα τα κόμματα πλην του ΛΑΟΣ (έχει καταντήσει ο Καρατζαφέρης να αποτελεί τη μόνη λογική φωνή - πλην επικίνδυνη) και φτάνει μέχρι την υπόθεση Τζάκρη. Είναι ηλίου φαεινότερο οτι θα υπάρξουν νέες 'ατυχίες' για την κυβέρνηση ΠαΣοΚ. Είναι πασιφανές οτι δεν θα αλλάξει τίποτα αν συνεχίσουμε να συντηρούμε την ίδια κατάσταση πολιτικής λαμογιάς ψηφίζοντας τους ίδιους κομματικούς απογόνους.

Δεν εύχομαι τίποτα. Δυστυχώς απεύχομαι τα χειρότερα, την ισοπέδωση αυτής της κοινοβουλευτικής κομματαρχίας και την ανοικοδόμησή της απο τους ίδιους λύκους - βλέπε Ντόρα. Ήδη, τα φερέφωνα των στρατευμένων δημοσιογράφων προωθούν λύσεις οικουμενικές για να διασώσουν αρχικά και να συνδιαμορφώσουν αργότερα ένα νέο-παλιό σύστημα.




Πρέπει να καταλάβουμε το παιχνίδι τους. Πρέπει να ξυπνήσουμε πριν μας εγκαθιδρύσουν αυτό το νέο-παλιό σύστημα. Πριν μας κοιμίσουν για άλλα 40 χρόνια.


Πως θα γίνει αυτό;

Όταν ο υπήκοος γίνει πολίτης και αντιληφθεί την ουσία της δημοκρατίας, την άμεση και καθημερινή δημοκρατία στη γειτονιά, στην εργασία, στο χωριό, στην πόλη, στο νομό, τότε θα μιλάμε για πραγματική Δημοκρατία. Όταν αποκτήσουμε παιδεία, όταν αποκτήσουμε συνείδηση, κοινωνική και μετεξελικτικά πολιτική- μέρος της πολιτείας, κοινωνός της πολιτείας.

Μέχρι τότε καλή μας τύχη.       


Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

Σε κατάσταση παρακμής





Δεν υπάρχει παρηγοριά στην εποχή που ζούμε. Από την οικονομική κατρακύλα στην κοινωνική. Και αντίστροφα. Οι εκάστοτε πολιτικές άρχουσες τάξεις των τριών οικογενειών αποσάθρωσαν σιγά σιγά την ελληνική κοινωνία. Των τίμιων φτωχών σε άτιμους λαμογίστικους νεόπτωχους που ζουν για πέντε λεπτά δημοσιότητας και μια ζωή με δανεικά.

Τα ψέμματα δίνουν και παίρνουν. 

Είχε το θράσος ο κατά τα άλλα συμπαθής Γρηγόρης Ψαριανός να μιλάει στην εκπομπή του για πέντε χιλιαρικάκια βουλευτικής αποζημίωσης λες και τους χρωστάμε τη στιγμή που υπάρχουν συνάνθρωποί μας που ζουν με 400 ευρώ.


Έχει το θράσος η Ντόρα Μπακογιάννη να μιλάει για ξεφτισμένο πολιτικό σύστημα όταν η ίδια είναι μέρος αυτού τα τελευταία 20 χρόνια.


Έχει το θράσος ο Αντώνης Σαμαράς να μιλάει για καθαρή γαλάζια παράταξη όταν ως αντίδραση στην παραπομπή πρώην υπουργών της ΝΔ αντιπροτείνει παραπομπή του Γιώργου Παπακωνσταντίνου αντί να 'σπρώξει'για να μπουν όλοι αυτοί φυλακή.
Έχει το θράσος η Άντζελα Γκερέκου να δηλώνει οτι δε γνώριζε για τα 5,5 εκατομμύρια χρέους του άντρα της όταν τα τελευταία χρόνια το 'παιδί του λαού' αγόραζε ακίνητα με φορολογικές ενημερότητες από την πίσω πόρτα.

Έχει το θράσος ο Γιώργος Παπανδρέου να συζητάει ως ίσος προς ίσο με τον Ταγίπ Ερντογάν, στα αγγλικά μάλιστα όταν ο Τούρκος πρωθυπουργός σεβάστηκε τη γλώσσα του, τη στιγμή που στο Αιγαίο συντηρείται ένα 35χρονος ψυχρός πόλεμος και στην Κύπρο το 40% του εδάφους είναι υπό κατοχή.


Σα να μην έφταναν όλα αυτά ζούμε στον αστερισμό του πορνό, του εύκολου πλουτισμού των 'όμορφων' δεσποινίδων που καταχειροκροτούνται σε μεσημεριανάδικα. Και ενώ το γάλα φορολογείται με 10%, η τσόντα της Ντούβλη βαφτίζεται επιμορφωτική ταινία και φορολογείται με 5,5%.


Σήψη και παρακμή... 





Σάββατο 8 Μαΐου 2010

Ναι, ανακαλύφθηκε η Αμερική!



Δημόσιο Έλλειμμα χωρών της ΟΝΕ

Ιρλανδία 14,3%
Ελλάς 13,6%
Βρετανία 11,5%
Ισπανία 11,2%
Πορτογαλία 9,4%
Γαλλία 7,5%
Γερμανία 3,3%

Δημόσιο Χρέος

Ιταλία 115,8%
Ελλάς 115,1%
Βέλγιο 96,7%
Γαλλία 77,6%
Πορτογαλία 76,8%
Γερμανία 73,2%
Βρετανία 68,1%

Δημόσιες Δαπάνες ως Ποσοστό επι του ΑΕΠ

Γαλλία 52,7%
Ιταλία 48,7%
Πορτογαλία 46,3%
Γερμανία 45,4%
Βρετανία 44,1%
Ελλάς 43,2%
Ισπανία 38,4%


Ωραία νουμεράκια ε;

Εξαιρώντας το δημόσιο χρέος που είναι αρκετά ψηλά τα άλλα νούμερα δεν δικαιολογούν τα τόσο ψηλά σπρεντ. Και εφόσον έχουμε ένα τόσο μεγάλο δημόσιο τομέα - η Βρετανία, έχει περισσότερους ποσοστιαία - οι δαπάνες για μισθούς και δημόσιες επενδύσεις είναι αρκετά χαμηλότερες απο χώρες με λιγότερους δημοσίους υπαλλήλους όπως η Γερμανία ή η Γαλλία. 

Το γέλιο ξεκινά λοιπόν με τις περικοπές του δημοσίου. Ενώ το κράτος ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ λόγω γεωγραφίας είναι αναγκασμένο να συντηρεί σχολεία με 10 καθηγητές για 10 μαθητές σε απομακρυσμένες περιοχές, αστυνομία,λιμενικό και στρατό που αποτελούν το 70% των δημοσίων υπαλλήλων,υψηλές δαπάνες για την άμυνα, υψηλές δαπάνες για την υγεία λόγω υπερτιμολογήσεων, οι δαπάνες του είναι μικρότερες. 

Οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι ΚΑΚΟΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ λοιπόν. Το λένε και τα νούμερα. 

Δεν είμαι δημόσιος υπάλληλος. Αλλά είναι ντροπή να είσαι ημιμαθής,να τρώς αριθμούς απο καλοθελητές δημοσιογραφίσκους του συστήματος και να θεωρείς οτι στο κακό που φτάσαμε φταίνε οι δημόσιοι υπάλληλοι. 

Ντροπή για εκείνους που θέλουν να μισθοδοτούν με 900 ευρώ το μήνα δασκάλους στην Τήλο, λιμενικούς στη Φολέγανδρο, πυροσβέστες στη Ροδόπη και συνοριοφύλακες στο Δελβινάκι.

Μας την έχουν στημένη κύριοι. Λόγω ΟΝΕ, λόγω ευρώ. Μας παπαγάλισαν χρόνια τώρα το συμφέρον απο την είσοδο στην ΟΝΕ. Οι συνεργασίες δεν είναι πάντα επιτυχημένες όμως. Βλέπε ΚΤΕ, βλέπε Κομεκον. Η αλήθεια είναι οτι δεν κερδίσαμε απο την ΕΕ παρά μόνο πολιτικά. Αν το κράτος και οι ηγεσίες ήταν χρηστές θα μπορούσαν να εξασφαλίσουν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης, ανάπτυξη και προσφιλέστερο μέλλον. 

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εν τέλει το δημιουργήσαμε εμείς. Σε έναν κόσμο αρπακτικών μαθαίνεις να ελίσσεσαι στο περιβάλλον σου χωρίς να περιμένεις οτι με το καμουφλάζ και μόνο μπορείς να γλιτώσεις. Έτσι, καμουφλάραμε τα δημοσιονομικά μας με δημιουργικές λογιστικές και δάνεια κάτω απο το τραπέζι για να εισέλθουμε στον σκληρό πυρήνα της ΕΕ για πολιτικούς και μόνο λόγους.



Με τις υγείες μας...
   

Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

Παραιτηθείτε Κύριοι



Είναι οτι πιο τίμιο θα έχετε κάνει στη ζωή σας.

Όλη η Βουλή θα πρέπει άμεσα να παραιτηθεί. Να κάνει το πιο λογικό βήμα στη Δημοκρατία. 

Ο λαός δε σας στηρίζει πλέον. Σας έχει σιχαθεί βασικά. Είστε οι ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας των τριών ανθρώπων στο υποκατάστημα της Μαρφίν. Είστε οι βασικοί υπαίτιοι της αποσάθρωσης της ηθικής της ελληνικής κοινωνίας απο τη Μεταπολίτευση και μετά. Υποσκάψατε ότι αγνό είχε ο Έλληνας μέσα στη σύγχρονη ιστορία του απο την Ελληνική Επανάσταση και μετά, την ανθρωπιά του φτωχού ανθρώπου, τον συναισθηματισμό που του δημιούργησε το θυμικό του, το μεγαλείο μιας χούφτας ανθρώπων που απο τότε επιζητά την ελευθερία του.


Ευκαιρία να πράξετε τα δέοντα.

Έχετε κριθεί.


Κυριακή 2 Μαΐου 2010

Στοιχηματάκι





Απόδοση 0.80. Οτι θα παρθούν νέα μέτρα σε δύο μήνες. Μας δείχνει το δρόμο ο Όλι Ρεν: προς τον γκρεμό.

Για του λόγου το αληθές, είχαμε τις σημερινές αναγγελίες, του Μαρτίου και του Γενάρη. Κάθε δύο μήνες, στους μονούς μήνες. Μέχρι τον Νοέμβρη θα έχει φτάσει η βενζίνη στα 5 ευρώ το λίτρο, τα τσιγάρα στα 10 ευρώ, το ΦΠΑ στο 50% και το γιαούρτωμα θα έχει αντικατασταθεί απο καλασνικόφωμα.

Αμέ! Νούμερο δύο ύποπτος ο Κακλαμάνης μετά τον πρόεδρο της κλεφτοΓΣΕΕ. Το έφαγε το πλαστικό ποτηράκι του κι αυτός. Τα δόντια δεν του τα έσπασαν αλλά και αυτό ήταν τυχαίο. Μα καλά, κι αυτός τι το ήθελε να βρεθεί στα μπλόκα για την Πρωτομαγιά; Γύρευε μαγιόξυλο; 

Απόδοση 0.70 οτι τον επόμενο καιρό όποιος πολιτικός βρεθεί κοντά σε εργαζόμενους σε απεργία ή πορεία θα φάει πρόκες.

ΥΓ.

Ζήτησε ο Τζέφρυ απο τους βουλευτές να παραιτηθούν των επιδομάτων τους.

Απο εμένα δε ζήτησε να παραιτηθώ των μισθών μου. Με υποχρεώνει με νόμο. 

Και οι βουλευτάδες ασφαλώς θα δείξουν τη μεγαλοθυμία και μεγαλοψυχία τους και θα τα δώσουν στο κράτος. Αν και είμαι στο μυαλό του Βουλευτίδη: ' τόσο μπουρδέλο είμαστε, να τα δώσουν οι πλούσιοι και οι έχοντες,απο του λόγου μου τα έχουν φάει τόσα χρόνια οι κλέφτες, ζαμε'. Ναι ναι,έτσι θα σκεφτεί και θα τον γράψει - τον Τζέφρυ ντε- στα παπάρια του. Άντε κάνας ΛΑΟΣ και αυτό λόγω λαϊκισμού να τα δώσει. Το ΚΚΕ θα αρνηθεί με ατάκες στυλ 'τα δίνουμε στο κόμμα, το κόμμα πάνω απ'όλα'. Ο Σύριζα θα ζητήσει να νομοθετηθεί γιατί ξέρει πως δεν θα νομοθετηθεί για να μην τα δώσει και να τα κάνει αριστερά κότερα. Το ΠΑΣΟΚ θα τα δώσει στον Πάχτα, η ΝΔ θα τα δώσει στον Βουλγαράκη. Ή τούμπαλην, το ίδιο κάνει.



Καραγκιόζηδες, τον λαό τον υποχρεώνεται να πληρώσει ξανά, τους ίδιους τους υπηρέτες του τους παρακαλείτε.

Άι στο διάολο Τζέφρυ. 



Σάββατο 1 Μαΐου 2010

Ο τελευταίος




Ο Μίκης Θεοδωράκης είναι απο τους ελαχίστους πια Έλληνες καλλιτέχνες που τολμούν να εκφράσουν την άποψή τους για τα κοινά, μαζί με τον Ξανθούλη και τον Τατσόπουλο και μέχρι πρότινος τον αείμνηστο Μάριο Πλωρίτη. Είναι δυστυχώς ο τελευταίος άνθρωπος των τεχνών τέτοιας εμβέλειας που αρθρώνει πολιτικό λόγο, άξιος συνεχιστής του Σεφέρη,του Ρίτσου και δεκάδων άλλων που με άρθρα τους ή εκπομπές συμμετείχαν στην πολιτική ζωή της Ελλάδος.

Που καταντήσαμε... Να μην έχουμε ανθρώπους που συναισθηματικά επηρεάζουν της ζωή μας και κατά τα άλλα να μην έχουν να πουν κάτι,κλεισμένοι στον γυάλινο πύργο τους,απόντες απο την καθημερινότητά μας. Είναι τουλάχιστον λυπηρό οι προεξάρχοντες σχολιαστές της ελληνικής πραγματικότητας να είναι μόνο κατευθυνόμενοι δημοσιογράφοι και τηλεμαϊντανοί. Ανακυκλωτές της ίδιας σαθρότητας που μας έφτασε σε αυτό το τεχνητό χάλι.

Μίλησε ξανά ο Μίκης Θεοδωράκης. Και τόνισε το αυτονόητο, αυτό που και του λόγου μου προσπαθώ να επισημάνω τόσο καιρό: η κρίση είναι τεχνητή. Τα νούμερα της διεθνούς οικονομικοκοινωνικής τρόϊκας, κάτι Γκόλντμαν Σαχς και κάτι Σόρος έπαιξαν με τα άλλα νούμερα - της οικονομικής συμβατότητας με τον καπιταλισμό- για να μεγαλώσουν τα δικά τους νούμερα. Στοιχημάτισαν και στοιχηματίζουν στην καταστροφή μας όπως έκαναν παλιότερα με την Αργεντινή και τη Ρωσία, όπως δεν έκαναν ποτέ με την Τουρκία που σχεδόν κάθε δεκαετία δανείζεται απο το ΔΝΤ. Τυχαίο; Το άρμα των Αμερικανών, το ΔΝΤ, ξέρει καλύτερα... που δανείζει,ποιόν πατά στο λαιμό και ποιόν χαϊδεύει στα μαλλιά.

Το είδε αυτό και ο Μίκης Θεοδωράκης. Μπορεί να έχουν δει άλλα πράγματα άλλοι άνθρωποι της Τέχνης. Ας βγούν να μιλήσουν, ας πουν παπαριά αλλά ας βγούν. Χρειάζονται όλοι αυτοί να εκφέρουν γνώμη. Δεν φτάνουν ούτε ο Μίκης, ούτε ο Λαζόπουλος, ούτε ο Σμαραγδής, ούτε ο Τατσόπουλος, ούτε ο Ξανθούλης....    



'Ερχόμαστε απο μια σκοτεινή άβυσσο. Καταλήγουμε σε μια σκοτεινή άβυσσο. Το μεταξύ φωτεινό διάστημα το λέμε Ζωή. Ευτύς ως γεννηθούμε, αρχίζει κι η επιστροφή. Ταυτόχρονα το ξεκίνημα κι ο γυρισμός. Κάθε στιγμή πεθαίνουμε. Γι αυτό πολλοί διαλάλησαν: Σκοπός της ζωής είναι ο θάνατος. Μα κι ευτύς ως γεννηθούμε, αρχίζει κι η προσπάθεια να δημιουργήσουμε, να συνθέσουμε, να κάμουμε την ύλη ζωή. Κάθε στιγμή γεννιούμαστε. Γι΄ αυτό πολλοί διαλάλησαν: Σκοπός της εφήμερης ζωής είναι η αθανασία.'