Κυριακή 28 Μαρτίου 2010

Yata Paniyiria



Καλό ανέκδοτο θα ήταν ε;

Πως λέγεται ο Ιάπωνας θεωρητικός οσφυοκάμπτης πολιτικός; 

Για τα πανηγύρια ήμεθα σύντροφοι. Χειροκροτούμε την 'επιτυχία' της ευρωπαϊκής λύσης για το ελληνικό οικονομικό πρόβλημα σαν να ήρθε ο απο μηχανής θεός που μοιράζει κατοστάευρα.

Δεν καταλάβαμε κάτι. Το σύστημα που επέλεξαν οι Ευρωπαίοι είναι σύστημα δανεισμού. Τσακωνόμαστε τόσο καιρό για τον τρόπο που θα δανειστούμε, το επιτόκιο με άλλα λόγια που οι διάφοροι καλοθελητές θα μας επιβάλουν για να χρηματοδοτήσουν μια χώρα που ξοδεύει περισσότερα απ'ότι παράγει. 

Αν κάποιος πιστεύει ειλικρινώς ότι όλα τούτα θα προσφερθούν χωρίς αντίκρυσμα ζει σε κάποια άλλη χώρα. Τι δώσαμε; Νέες παραγγελίες όπλων, εξωφρενικές συμβάσεις αποδοχής άλλων που γέρνουν και για να δέσει το γλυκό, αποδοχή απο το λαό της ανάγκης αγοράς μετά τις τελευταίες κρουαζιέρες των Τούρκων στο Σούνιο. Τυχαίο; Δε νομίζω...Λίγο η κόντρα του βαθέως κράτους με τον Ερντογάν, λίγο οι λομπίστες όπλων που ευκολότατα χρηματίζουν ανώτερα κλιμάκια για τη διενέργεια περίεργων γυροβολιών στο Αιγαίο, δε χρειάζεται και πολύ μυαλό για να καταλάβουμε που πάει το πράμα...



Και να μη ξεχνάμε τα εθνικά... Όλο και κάτι θα δοθεί σε Κύπρο και Μακεδονία.  

Ωραία πράγματα. Αντί να εξορθολογίσουμε τα οικονομικά, να προσφέρουμε συνθήκες ανθρώπινης εργασίας σε όλους και πραγματική ανάπτυξη που θα βοηθήσει στην πραγματική Ανεξαρτησία που επιζητά κάθε κράτος, ρέπουμε σε πιο επικίνδυνες συνθήκες χρεοκοπίας και συνεπακόλουθα εξάρτησης. Το κράτος σκέφτεται να τ'αρπάξει απο τον μισθωτό και κιοτεύει μπροστά στα συμφέροντα των γλυφοκωλάριων της 'άμυνας' και της 'υγείας'.

Για τα πανηγύρια... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:


'Ερχόμαστε απο μια σκοτεινή άβυσσο. Καταλήγουμε σε μια σκοτεινή άβυσσο. Το μεταξύ φωτεινό διάστημα το λέμε Ζωή. Ευτύς ως γεννηθούμε, αρχίζει κι η επιστροφή. Ταυτόχρονα το ξεκίνημα κι ο γυρισμός. Κάθε στιγμή πεθαίνουμε. Γι αυτό πολλοί διαλάλησαν: Σκοπός της ζωής είναι ο θάνατος. Μα κι ευτύς ως γεννηθούμε, αρχίζει κι η προσπάθεια να δημιουργήσουμε, να συνθέσουμε, να κάμουμε την ύλη ζωή. Κάθε στιγμή γεννιούμαστε. Γι΄ αυτό πολλοί διαλάλησαν: Σκοπός της εφήμερης ζωής είναι η αθανασία.'