Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2010

Ανυπαρξία Πολιτικής




Τελικά είμαστε για γέλια και για κλάματα μαζί. Έχουμε καταντήσει το κράτος σε ένα απέραντο δημόσιο οργανισμό με δεκάδες συνδικαλιστές και αργόμισθους που όταν καίγεται μια λάμπα σε ένα απίθανο χωλ μέσα σε ένα απαράδεκτο κτήριο να χρειάζεται εισαγγελέας για να αλλαχθεί. Δεν εξηγείται αλλιώς η ανικανότητα των πολιτικών διοικήσεων οιασδήποτε βαθμίδας να αντεπεξέλθουν στις ανάγκες των πολιτών. Από τις εφορίες και τους δήμους μέχρι τα ανώτερα κλιμάκια της κυβέρνησης, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, η σήψη και η βρώμα δεν έχουν τελειωμό.

Το είδαμε προχτές με την επίσκεψη στα μπλόκα των αγροτών του Βούλγαρου πρωθυπουργού! Αν είναι δυνατόν επικεφαλής άλλου κράτους να περιοδεύει ανάμεσα σε κοινωνικές ομάδες σε απεργιακές κινητοποιήσεις! Θα ήταν ποτέ δυνατόν αρχηγός κράτους όπως η Ισπανία να κάνει δημόσιες σχέσεις και να τάζει διάφορα ευφυή στους Γάλλους αγρότες στα Πυρηναία και να μην εξεγερθεί η γαλλική κυβέρνηση; Κατά τα ειωθότα, ουδείς αντέδρασε στην ελληνική πολιτεία. Κάποιοι κύκλοι μάλιστα ανέφεραν οτι ο πρωθυπουργός είχε ενημερωθεί. Τόσο το χειρότερο δηλαδή!

Το Υπουργείο Άμυνας έγινε άνω-κάτω απο τις αναφορές του κυρίου Λοβέρδου περί υποχρεωτικής συνταξιοδότησης στα 65 έτη. Την επομένη, αμέσως και σαφώς, στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων ανέφεραν οτι πάνω απο 11.000 αξιωματικοί και υπαξιωματικοί θα τρέξουν προς συνταξιοδότηση με φανερό κίνδυνο διάλυσής τους. Και πως άλλωστε να μην συμβεί το παραπάνω όταν οι περισσότεροι κατατάσσονται σε ηλικία 20 ετών, άρα θα αναγκαστούν να δουλέψουν για 45 χρόνια! Αντέδρασε ο Υπουργός Άμυνας και μαζεύτηκε ο Λοβέρδος...και ταυτόχρονα ο πρώτος αποφάσισε την άρση της επίδειξης βαρέων όπλων στις παρελάσεις για να εξοικονομηθούν 7 εκατομμυριάκα ευρώ. Τη στιγμή που αγοράζουμε ένα μαχητικό F-16 40 εκατομμύρια πιο ακριβό απο τα ΗΑΕ! Και αγοράσαμε 40 μονάδες! Τι άλλο θα ακούσουμε;

Κύριε Παπανδρέου πότε θα σοβαρευτείτε; Ο κύριος Καραμανλής ήταν άφαντος τα τελευταία δύο χρόνια ως 'κυβερνήτης' της χώρας. Έφαγε πολιτικό χαστούκι 10 μονάδων και βάλε επειδή ήταν άτολμος και μη ικανός να λύσει προβλήματα. Μαζέψτε τους υπουργούς σας, μαζέψτε και τους καλοθελητές εκτός Ελλάδος που δράττονται της ευκαιρίας να κάνουν πολιτική εντός ελληνικής επικράτειας. Ενημερώστε τους αγρότες οτι δεν πρόκειται να γίνουν δημόσιοι υπάλληλοι-ναι, ζήτησαν ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα. Ενημερώστε τους πάντες οτι ΔΕΝ θα γίνουν δημόσιοι υπάλληλοι ζητώντας ελάχιστα εισοδήματα απο το κράτος και αντ'αυτού προωθήστε αλλαγές και περικοπές στο 25% του ενεργού ελληνικού εργατικού δυναμικού, τους δημοσίους υπαλλήλους. Θωρακίστε διπλωματικά τη χώρα στο παγκόσμιο στερέωμα αντί να ανέχεστε ληστρικά επιτόκια δανεισμού. Αγοράστε όπλα φθηνότερα με σαφή μεταφορά όγκου εργασίας στις ελληνικές βιομηχανίες και αφήστε τις υπερτιμολογήσεις. Κόψτε τις υπερβολές και τις υπερβάσεις προϋπολογισμών στα νοσοκομεία που χρωστάτε 6 δις στα Ταμεία.

ΦΤΑΝΕΙ πια η χαστούκα απο παντού. Μας τα πιάνουν και δε βγάζουμε κιχ.

2 σχόλια:

tiktos είπε...

Μύριε θα μιλήσω κρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια και θα πω το εξής.
Ως ελεύθερος επαγγελματίας,ένεκα κρίσης, κάνω περικοπές και αγοράζω τα απολύτως απαραίτητα.
Η κυβέρνηση,ένεκα κρίσης, είπε όχι στην περικοπή αμυντικών δαπανών.

Μύριος είπε...

Φίλε Τίκτε, όταν κάνεις περικοπές κόβεις απο παντού. Τα 7 εκατομμύρια είναι σταγόνα στον ωκεανό μπροστά στα εξοπλιστικά.

Χαζομάρες ολκής...


'Ερχόμαστε απο μια σκοτεινή άβυσσο. Καταλήγουμε σε μια σκοτεινή άβυσσο. Το μεταξύ φωτεινό διάστημα το λέμε Ζωή. Ευτύς ως γεννηθούμε, αρχίζει κι η επιστροφή. Ταυτόχρονα το ξεκίνημα κι ο γυρισμός. Κάθε στιγμή πεθαίνουμε. Γι αυτό πολλοί διαλάλησαν: Σκοπός της ζωής είναι ο θάνατος. Μα κι ευτύς ως γεννηθούμε, αρχίζει κι η προσπάθεια να δημιουργήσουμε, να συνθέσουμε, να κάμουμε την ύλη ζωή. Κάθε στιγμή γεννιούμαστε. Γι΄ αυτό πολλοί διαλάλησαν: Σκοπός της εφήμερης ζωής είναι η αθανασία.'