Σάββατο, 13 Φεβρουαρίου 2010

Καημένη Εθνική ΚυριαρχίαΕδώ εθνική κυριαρχία, εκεί εθνική κυριαρχία...που είναι η εθνική κυριαρχία; Χάσαμε μέρος της ανέφερε ο Παπα-νδρέου. Αλήθεια, έχουν συναίσθηση οι έλληνες πολιτικοί τι σημαίνει εθνική κυριαρχία; Ας μην τους ρωτήσουμε τι σημαίνει αυτή η ρημάδα η λέξη γιατί στο πρώτο συνθετικό της υπάρχει η ρίζα 'κύριος'...

Κατ' αρχήν ποτέ δεν την είχαμε ολόδικιά μας. Σα να είχαμε μια γκόμενα που μια ήταν και μια δεν ήταν μαζί μας.

Κατά δεύτερον ποτέ δεν την επεζητήσαμε ως κράτος, είτε οικονομικά, είτε πολιτικά. Μόνο στρατιωτικά την καταφέραμε και αυτό ελέγχεται μιας και η παρουσία μας στο ΝΑΤΟ προϋποθέτει ένα είδος 'ελέγχου' απο τους συμμάχους.

Το ξαναγράφω: το τρίπτυχο Ανεξαρτησία, Αυτάρκεια, Αυτονομία που οι πρόγονοί μας πριν 3000 χρόνια θεωρούσαν επιτομή για την Πολιτεία δεν εκφράστηκε και δεν εφαρμόστηκε ποτέ στη σύγχρονη ελληνική ιστορία. Θα αναρωτηθεί κανείς: 'ποιο κράτος τα κατάφερε με μεγέθη ανάλογα της Ελλάδας;'. Ίσως η Σουηδία. Ίσως η Ελβετία. Ίσως το Ισραήλ και βέβαια στο περίπου μιας και η πολυπλοκότητα του κόσμου δεν επιτρέπει ούτε κλειστά σύνορα μήδε κλειστές κοινωνίες. 

Οι Έλληνες πολιτικοί ποτέ δεν προσπάθησαν όμως να ανεξαρτητοποιήσουν τις προθέσεις τους απο τους εκάστοτε εξωτερικούς παράγοντες. Για να το κάνεις αυτό πρέπει πρώτα να μπορείς να καθορίσεις τα του οίκου σου σε τέτοιο βαθμό που η οικονομία, η κοινωνία και η στρατιωτική ισχύς να είναι υπομόχλια στη διαπραγμάτευση για οιοδήποτε θέμα αφορά τα εθνικά σου συμφέροντα. Με λίγα λόγια, δε φταίει το δημοσιονομικό έλλειμμα σύντεχνε. Η ανυπαρξία παραγωγής, ανάπτυξης και συγκοινωνικότητας κράτους-πολιτών προκαλεί τη βύθισή μας ολοένα και περισσότερο στα έγκατα της εξάρτησης.

Αποκλειστικοί υπεύθυνοι για την κατάντια μας είναι οι πολιτικοί. Χρόνια τώρα χρησιμοποιούν το κράτος ως λάφυρο και ως όχημα παραμονής τους στην εξουσία. Αν επιβιώνουμε ακόμα το χρωστάμε στα... χρωστούμενα. Ως πότε;

Κύριε Παπανδρέου, χάσαμε μέρος της κυριαρχίας μας ενταγμένοι στο ΝΑΤΟ, όχι τόσο στρατιωτικά όσο πολιτικά μιας και ποτέ δεν παίξαμε το χαρτί της χρησιμότητας στις επαφές μας με τους 'συμμάχους'. Χάσαμε μέρος της κυριαρχίας μας όταν ενταχθήκαμε στην ΕΕ την οποία είδαμε ως αγελάδα χρημάτων που χωρίς αντίκρυσμα θα μας προφέρονταν λες και είναι φιλόπτωχο ταμείο. Χάσαμε μέρος της κυριαρχίας μας όταν ενταχθήκαμε στην ΟΝΕ παραχωρώντας τη νομισματική μας και δημοσιονομική μας πολιτική στην ΕΚΤ νομίζοντας οτι το ευρώ απο μόνο του θα έλυνε τα προβλήματα ανταγωνιστικότητας της οικονομίας μας.

Έχετε χάσει τη μπάλα ακυρίαρχοι πολιτικοί. Το παράξενο είναι οτι υπάρχουν ακόμα άνθρωποι, μια μεγάλη πλειοψηφία, που πιστεύει ακόμα σε εσάς, με τη βοήθεια βέβαια των εκάστοτε σφουγγοκωλάριων. Και σε αυτό φταίμε όλοι εμείς οι μειοψηφούντες που δεν κάνουμε κάτι (πως άραγε;) για να τους γυρίσουν την πλάτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

'Ερχόμαστε απο μια σκοτεινή άβυσσο. Καταλήγουμε σε μια σκοτεινή άβυσσο. Το μεταξύ φωτεινό διάστημα το λέμε Ζωή. Ευτύς ως γεννηθούμε, αρχίζει κι η επιστροφή. Ταυτόχρονα το ξεκίνημα κι ο γυρισμός. Κάθε στιγμή πεθαίνουμε. Γι αυτό πολλοί διαλάλησαν: Σκοπός της ζωής είναι ο θάνατος. Μα κι ευτύς ως γεννηθούμε, αρχίζει κι η προσπάθεια να δημιουργήσουμε, να συνθέσουμε, να κάμουμε την ύλη ζωή. Κάθε στιγμή γεννιούμαστε. Γι΄ αυτό πολλοί διαλάλησαν: Σκοπός της εφήμερης ζωής είναι η αθανασία.'