Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

Φοροκοροϊδία


Η προετοιμασία της κοινής γνώμης ξεκίνησε πρίν τις εκλογές. Ο τότε πρωθυπουργός Καραμανλής ο Β', βλέποντας τη χιονοθύελλα να έρχεται σκούντηξε τη χώρα σε εκλογική αναμέτρηση. Κύριο σύνθημα της ΝΔ τότε ήταν η ανάγκη νέων διαρθρωτικών αλλαγών, σκληρότερων και φανερά υπέρ της συμπίεσης των εισοδημάτων των πολιτών. Αντίθετα το ΠΑΣΟΚ του Παπανδρέου του Γ',για την κουτάλα βεβαίως βεβαίως,προσπάθησε και πέτυχε τη νίκη μοιράζοντας υποσχέσεις. Η ατάκα 'λεφτά υπάρχουν' έγινε κύριο σύνθημα των εκλογών και γέμισε ελπίδες του Έλληνες.

Η ανακούφιση πολλών εξ'ημών για την αποπομπή της ΝΔ με τα εκατοντάδες σκάνδαλα και την επαναφορά του 'καθαρού' ΠΑΣΟΚ του έντιμου Γιώργου- μέχρι πρόσφατα Γιωργάκη- μετατράπηκε σύντομα σε γολγοθά. Η κασσάνδρα-Καραμανλής τελικά δε βγήκε ψεύτης. Μέσα σε μία μέρα μάθαμε απο τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος οτι το έλλειμμα έφτασε το 8%. Ως δια μαγείας και μετά απο μία εβδομάδα σχεδόν το 13%. Ήξερε ο πρωθυπουργός; Ασφαλώς και ήξερε, όπως και ο Καραμανλής και το απέκρυψαν για να περάσει ανώδυνα η διακυβέρνηση στο ΠΑΣΟΚ. 

Τότε γιατί τελικά ενώ βρισκόμασταν για καιρό σε αυτό το χάλι δεν πήραμε μέτρα; Μα φυσικά γιατί το σύστημα, στην παραδοχή της νέας αποτυχίας του θα δεχόταν τρομερό πλήγμα. Αντ' αυτού το ελληνικό δίπολο συγκράτησε τις δυνάμεις του. Τα ΜΜΕ γνώριζαν; Στο άκουσμα του 6% ελλείμματος για το τρίτο τρίμηνο του 2009 οι παροικούντες της Ιερουσαλήμ με απλά μαθηματικά θα μπορούσαν άνετα να βγάλουν το τελικό νούμερο του 13. Το τελευταίο τρίμηνο το δημόσιο έκλεισε τρύπες στο σύστημα υγείας που άγγιξε τα 2 δις. Μόνο στην Υγεία! Γνώριζαν λοιπόν και τα ΜΜΕ και το απέκρυψαν. Όλο αυτό το πανηγύρι στήθηκε για να πειστεί ο λαός στην αναγκαιότητα μιας νέας λιτότητας, μιας νέας φοροεπιδρομής στα εισοδήματα αυτών που είτε δεν μπορούν να κρυφτούν σε κάποιο φοροπαραθυράκι είτε έχουν την τιμιότητα του φορολογούμενου πολίτη.

Άκου ελληνάκο: παγώνουν και μειώνονται οι μισθοί στο δημόσιο εκτός απο τους μισθούς των βουλευτών. Οι υπάλληλοι με μισθό στα 2000 ευρώ θα χάσουν κοντά στα 300 ευρώ. Οι βουλευτές με βουλευτική αποζημίωση κοντά στα 10000 θα χάσουν κάπου 100. Οι αγρότες θα αργήσουν να λάβουν έστω και μέρος των επιδοτήσεων τη στιγμή που μέσα σε 3 μήνες οι κυβερνητικές πτήσεις κόστισαν 1 εκατομμύριο ευρώ. Οι τράπεζες δεν προσφέρουν το χρήμα που έλαβαν ως κρατική βοήθεια (ύψους 25 δις ευρώ) στους πολίτες, παραδεχόμενες μάλιστα μεγάλα κέρδη, τη στιγμή που επιχειρήσεις κλείνουν και ετοιμάζονται αυξήσεις στη φορολόγησή τους. 

Ακούς ελληνάκο; Σε προετοιμάζουν 100 μέρες τώρα να βάλεις μαργαρίνη στο ψωμί αντί για βούτυρο γιατί στο κάτω κάτω θα κάνει καλό στην καρδιά σου τη στιγμή που ο πρωθυπουργός σκέφτεται να μετακομίσει στο Ζάππειο απο το Μαξίμου. Το κτίριο είναι ενεργοβόρο (;) και οι συνεργάτες του βρίσκονται ανά τους ορόφους της πρωθυπουργικής κατοικίας- λέει. Δεν είναι δυνατόν να ανεβοκατεβαίνουν σκαλιά και να καταναλώνουν ενέργεια τα υβριδικά του Γιωργάκη παρά μόνο ο λαός να κόψει το βούτυρο εν μέσω βαρυχειμωνιάς. 

Άκου ελληνάκο... Κάνε off-shore μπας και σώσεις λίγο βούτυρο. Οι ελβετόψυχοι έχουν ήδη σώσει βούτυρο για τα τρισσέγγονά τους. Ή επι τέλους στείλε τους ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:


'Ερχόμαστε απο μια σκοτεινή άβυσσο. Καταλήγουμε σε μια σκοτεινή άβυσσο. Το μεταξύ φωτεινό διάστημα το λέμε Ζωή. Ευτύς ως γεννηθούμε, αρχίζει κι η επιστροφή. Ταυτόχρονα το ξεκίνημα κι ο γυρισμός. Κάθε στιγμή πεθαίνουμε. Γι αυτό πολλοί διαλάλησαν: Σκοπός της ζωής είναι ο θάνατος. Μα κι ευτύς ως γεννηθούμε, αρχίζει κι η προσπάθεια να δημιουργήσουμε, να συνθέσουμε, να κάμουμε την ύλη ζωή. Κάθε στιγμή γεννιούμαστε. Γι΄ αυτό πολλοί διαλάλησαν: Σκοπός της εφήμερης ζωής είναι η αθανασία.'